➤ ACCCA-TV

 

betevé TV. Programa Deuwatts "Soroll i Salut"

...

Deuwatts betevé - dimarts, 3 d'octubre 2017
En aquest Deuwatts parlem de contaminació acústica
i dels efectes que té sobre la salut.

Els problemes de contaminació acústica tenen els seus punts calents dins de la ciutat. Hi ha barris i carrers on l’excés de soroll fa molt difícil el descans i una vida amb pauses. Però la frontera entre so i soroll té un punt de subjectivitat?
Hi ha raons culturals que expliquen que unes societats siguin més o menys silencioses?
Els governs municipals fan prou prevenció?
En aquest Deuwatts parlem de contaminació acústica i dels efectes que té sobre la salut. Entrevistem Robert Bartí, enginyer i consultor acústic; Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona i Lluís Gallardo, advocat expert en dret acústic. Amb la metgessa Àngels Córcoles parlem sobre la resposta del cos i la ment al soroll. També coneixem l’experiència de persones afectades de Ciutat Vella, Mataró i el Poble-sec i visitem el Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica de la UPC.

 
  • Si no visualitzeu correctament el vídeo, podeu provar de veure'l al web del programa Deuwatts (s'obrirà en una nova pestanya del navegador).
     
  • El soroll aborrega, degrada. No és cultura.

    "El soroll és un contaminant energètic que envaeix la nostra intimitat i lesiona la nostra salut física i mental".
    La nostra societat pateix el mal del soroll. Una pandèmia que ens fa emmalaltir i a la que no se li presta massa atenció en els mitjans de comunicació. La contaminació atmosfèrica genera grans titulars, en canvi la contaminació acústica irònicament, és una tortura silenciosa. Gairebé no se'n parla enlloc, fins que ens toca de ben a prop.
    A l'ACCCA lluitem contra aquesta pandèmia "silenciosa" i alhora fem pedagogia referent als greus problemes que comporta el soroll per a la salut de les persones.