QUI SOM

...
 

L’Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica (ACCCA) és una entitat sense ànim de lucre, independent, completament desvinculada de partits polítics i dels seus programes, i d’Administracions públiques, l’objecte de la qual el constitueix la lluita contra les causes i els efectes dels sorolls, i segons es desenvolupa en l’article 2n dels nostres estatuts.
L’ACCCA també desenvolupa una tasca d’informació i assessorament als afectats/des per la contaminació acústica i a la ciutadania en general.

L’ACCCA va néixer al mes de març de 1998 i arrel de l’impuls que li varen donar quatre persones (les integrants de la primera Junta Directiva) per fundar-la i endegar aquest projecte col·lectiu al que s’han afegit d’ençà la seva creació més de 200 persones.
L’any 2000 l’ACCCA conjuntament amb d’altres associacions d’arreu d’Espanya va fundar la Federación de Asociaciones contra el Ruido y las Actividades Molestas (PEACRAM).

Actualment l’ACCCA és integrada per aquest nombre d’associats/des, compta amb uns serveis especialitzats d’assessoria jurídica, d’enginyeria tècnica acústica i una psicòloga que són independents del funcionament intern de l’associació, i també desitja integrar un/a metge/ssa avesats en aquesta matèria.


ACCCA. Adreça de contacte –només a efectes postals-:
Carrer Nou de Sant Francesc, 21 baixos - 08002. Barcelona.
Telèfon de contacte: 615 094 664 (de dilluns a dijous de 10h a 14h i de 17h a 20h, divendres de 10h a 14h).
Correu electrònic: accca@sorolls.org


MOLT IMPORTANT: No s'atenen consultes privades per correu electrònic ni per telèfon. Per això, cal adreçar-se a la pestanya assessorament.
 

El soroll aborrega, degrada. No és cultura.

"El soroll és un contaminant energètic que envaeix la nostra intimitat i lesiona la nostra salut física i mental".
La nostra societat pateix el mal del soroll. Una pandèmia que ens fa emmalaltir i a la que no se li presta massa atenció en els mitjans de comunicació. La contaminació atmosfèrica genera grans titulars, en canvi la contaminació acústica irònicament, és una tortura silenciosa. Gairebé no se'n parla enlloc, fins que ens toca de ben a prop.
A l'ACCCA lluitem contra aquesta pandèmia "silenciosa" i alhora fem pedagogia referent als greus problemes que comporta el soroll per a la salut de les persones.