Les sentències dels campanars

...
 

Els tocs horaris dels campanars NO SÓN CAP TRADICIÓ CULTURAL NI TENEN NI SÓN CAP NECESSITAT PÚBLICA.
L’informe antropològic del Dr. de Llobet
així ho raona i demostra per al cas de les campanes de la Catedral de Girona (extensible a tots els campanars, eclesiàstics o no).
Per tant, si el soroll d’un campanar molesta, tant sigui de dia o de nit, es pot fer tancar (sempre i quan no sigui pels tocs litúrgics i altres oficis religiosos que sí s’han de tolerar).

 
7 de juliol de 2018
Sentència (contenciós administratiu) contra els tocs horaris dels campanars.

JUZGADO DE LO CONTENCIOSO ADMINISTRATIVO Nº 1 DE LOS DE TARRAGONA, de 29 de juny de 2018. Ajuntament de Senan. Tarragona.

 

7 d'abril de 2017
Sentència (civil) contra els tocs horaris dels campanars.

Audiència Provincial de Sòria, de 23 de març de 2017, que ordena el cessament definitiu, tant diürn com nocturn, del repic horari de la campana de l’església del poble de Hinojosa del Campo.
 

El soroll aborrega, degrada. No és cultura.

"El soroll és un contaminant energètic que envaeix la nostra intimitat i lesiona la nostra salut física i mental".
La nostra societat pateix el mal del soroll. Una pandèmia que ens fa emmalaltir i a la que no se li presta massa atenció en els mitjans de comunicació. La contaminació atmosfèrica genera grans titulars, en canvi la contaminació acústica irònicament, és una tortura silenciosa. Gairebé no se'n parla enlloc, fins que ens toca de ben a prop.
A l'ACCCA lluitem contra aquesta pandèmia "silenciosa" i alhora fem pedagogia referent als greus problemes que comporta el soroll per a la salut de les persones.