3 de novembre de 2004

Tindrem menys soroll al metro?

Un titular esperançador: Barcelona apostarà ara per la mà dura per incrementar el civisme (AVUI, 28 d'octubre). La FAVB, CiU i el PP reclamen que es facin complir les ordenances, sobretot quan es tracta d'infraccions relacionades amb la neteja i el soroll. I l'Ajuntament es mostra disposat a tirar per aquest camí.
Hi ha una ordenança sobre contaminació acústica que prohibeix "engegar aparells de ràdio i televisió, fer sonar equips musicals i emetre missatges publicitaris i activitats anàlogues a zones de pública concurrència quan puguin molestar altres persones". M'alegra molt que, per fi, l'Ajuntament deixi caure tot el pes de la seva mà dura damunt de TMB i els obligui a respectar aquesta ordenança al recinte del metro. S'haurà acabat la llauna del fil musical obligatori i els televisors d'entreteniment entretindran la vista de qui se'ls vulgui mirar, però deixaran en pau l'orella de qui no els vol sentir.
Al cap de deu mesos de campanya cívica, la regidora Marina Subirats admet que "és més difícil fer canviar els hàbits que les idees". Ben cert, sobretot si qui vol fer canviar els hàbits dels altres no canvia els seus. Comencin, doncs, per practicar el civisme acústic al metro i veuran com els ciutadans, per imitació, anem canviant d'hàbits. La millor pedagogia es fa donant bon exemple.

Mireia Sadurní
Barcelona

tornar tornar