3 de juny de 2005

El metro: un infern acústic

Al Quadern de Ciutat del 29 de maig, Al·leluia: els mòbils també al metro, Lluís Anton Baulenas fa constar que a les andanes del metro de Barcelona hi ha "una contaminació acústica molt gran". Com a visitant assidu d'aquest subterrani tètric, ho puc corroborar. És segur que la imminent possibilitat d'usar-hi els mòbils encara hi farà augmentar el soroll. Convindria una campanya per fer saber a la gent que els mòbils disposen de vibradors i promocionar l'ús del tacte, en lloc de l'oïda, per detectar les trucades. D'altra banda, és del tot imprescindible un curset de civisme que corregeixi la manca de tacte dels responsables de TMB quan fan servir les pantalles de Canal Metro per obligar-nos a escoltar publicitat i la megafonia per donar-nos la llauna amb musiqueta ambiental.
M'ha agradat que el Sr. Baulenas manifesti que "al metro hi ha molt de soroll ambiental, provocat pels trens, pels viatgers i per la inefable companyia i les maneres d'amenitzar l'espera que tenen els usuaris". Això darrer, però, no ho acabo d'entendre. Sembla que s'hi ha colat alguna errada. Potser hauria de ser així: "I per la inefable companyia (TMB) i les maneres que tenen d'amenitzar l'espera als usuaris".
Ja fa temps que el metro és un infern acústic. I no seran només els usuaris de mòbils els que afegiran més llenya al foc. Els dimonis de TMB se les pensen totes per turmentar els qui estem condemnats a agafar el metro cada dia: han comprat uns trens nous amb monitors de vídeo a l'interior! A partir d'ara, a més de fer-ho a les andanes, ens atabalaran amb publicitat sorollosa també durant el trajecte. Ja m'ho explicarà, Sr. Baulenas, perquè jo no penso tornar-hi més.

Daniel Ruiz
Barcelona

tornar tornar