| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 30 de maig de 2005


> Higiene acústica

de set en set

MARTÍ AYATS.
Amb les melodies dels mòbils (si el telèfon no es mou sol no sé per què en diem així; potser n'hauríem de dir portàtil, com l'ordinador, al qual no se'ns acut dir mòbil) passa com amb els fills. Els teus fan gràcia. Els dels altres te'n fan una o dues vegades, però després carreguen, cansen, arriben a desconcentrar i fins i tot et treuen de polleguera. Fins a l'arribada en massa dels politons i l'MP3 es deia que la forma, el color i la mida del telèfon portàtil definien la personalitat del seu propietari. Ara és la música (més ben dit músiques, perquè molts la canvien gairebé a cada trucada) la que ens fa veure com és la persona que el posseeix. N'hi ha que, per respecte, sigui a la feina o en els moments de lleure, pensen en els altres i silencien els telèfons però una immensa majoria ens obliguen a suportar els seus gustos a la força: no us perdeu un Paquito el Chocolatero quan estàs estirat en una platja semibuida al mes de maig o un Que pasa nengggggggggg? quan estàs a punt de fer cim en alguna muntanya.
Vist el que ha passat amb els fumadors, hi ha una porta oberta per reclamar una legislació que fomenti la higiene acústica als llocs de treball i llocs públics. Així, els que no acceptin posar el sistema de vibració als seus telèfons portàtils que assumeixin que per sentir les melòdies que tant els agraden hauran de tenir un habitacle específic perquè els altres no hàgim de patir els seus gustos musicals.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.