| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 25 de març de 2008


dimarts, 25 de març de 2008
>

El dret al descans i els sorollsJOSEP MACHADO. REUS..
Recentment el senyor Ernest Paris, regidor de Medi Ambient i responsable de la neteja pública de l'equip de govern de l'Ajuntament de Reus (d'esquerres, verds i progressistes), ha presentat propostes, cosa que em sembla bé, però no seria sobrer que abans d'emprendre més projectes es preocupés dels serveis que tenim, i per exemple fer que la neteja pública funcioni bé i mirar si cal millorar-la, ja que crec que és necessari conèixer bé les competències i responsabilitats que es tenen.

Un servidor viu a la urbanització Mas Carpa, i per si no tenim prou problemes de soroll per la proximitat amb l'aeroport (enlairament i aterratge d'avions), a més a més hi ha el soroll estrident dels camions de la recollida de la brossa, problema que tenim els veïns una nit rere l'altra. Els camions, que funcionen amb gas, no sé si realment respecten el medi ambient, però sí que incompleixen la normativa acústica. Aquests camions, segons he pogut esbrinar, tenen el tub d'escapament perforat a causa de la combustió del gas, per la qual cosa van pràcticament amb escapament lliure i provoquen un soroll estrepitós, vibracions en balcons, finestres i baranes, i fan saltar les alarmes. Això, cada matinada de 2/4 d'1 a 2/4 de 2. A més a més, hi ha conductors que, més que fer una feina, sembla que corren un ral·li, ja que van a una velocitat excessiva, salten els senyals i sobrepassen les normes establertes.

Senyor Paris, li prego que posi fil a l'agulla, ja que ha arribat l'hora d'arranjar les anomalies dels camions; els veïns no ens mereixem les molèsties que ens pertorben i ens ocasionen estrès. Segons l'Associació Catalana contra la Contaminació Acústica (ACCCA), amb 30 decibels es comença a tenir dificultats per conciliar el son, i hi ha pèrdua de qualitat; amb 45 decibels hi ha una probable interrupció del son; amb 75 decibels, pèrdua de l'oïda a llarg termini; amb 110-140 decibels, pèrdua de l'oïda a curt termini... El soroll dels camions de la recollida d'escombraries hauria de ser de 60 a 80 decibels, i a la urbanització Mas Carpa el soroll que fan és de 100 a 110 decibels, que poden ocasionar als veïns cansament crònic per interrupció del son, tendència a l'insomni, trastorns psicofísics... Per tot això, senyor Paris, torno a demanar-li que prengui mesures al més aviat possible.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.