Artículo 8 de 21 en Barcelona « Anterior - Siguiente »

Allau de queixes per les sirenes d’ambulàncies

FEDE CEDÓ. 03.10.2006
Els senyals de prohibit fer emissions acústiques al voltant dels centres sanitaris no es respecten. (A. Garcia)
Les claus:
  • La Guàrdia Urbana no ha posat cap multa, tot i els senyals que prohibeixen fer soroll.
  • Veïns, malalts i familiars de pacients reclamen més controls.
  • Els veïns diuen que han de suportar nivells de sorol d'entre 70 i 90 decibelis quan el màxim permès es d'entre 30 i 40.
L’aplicació de les ordenances de Medi Ambient a Barcelona va anar acompanyada de rètols que prohibeixen els senyals acústics en zones considerades sensibles, com a l’entorn dels hospitals.

L’Associació Catalana contra la Contaminació Acústica (ACCCA) i el Síndic de Greuges estan rebent nombroses queixes que demostren que els conductors d’ambulàncies infringeixen a diari aquesta normativa municipal.

La Guàrdia Urbana no ha posat cap denúncia sobre el soroll de les sirenes
A més, la Guàrdia Urbana no ha posat cap denúncia sobre el soroll de les sirenes.

Situacions innecessèries

"En molts casos no és necessari posar la sirena, amb les llums n’hi hauria prou", va afirmar ahir Esther Melcón, de l’ACCCA.

El tema és especialment preocupant a l’entorn dels hospitals Clínic, Sant Pau i Vall d’Hebron, on el soroll "no s’atura ni sota la finestra de les habitacions".

Per als malats, haver de suportar això "és un disbarat". De fet, pacients i familiars estan fent augmentar les queixes.

Insuportable

Alfredo Gracia, és un veí de l’Hospital de Sant Pau que pateix les rutes sorolloses dels vehicles d’emergències. Pugen pel carrer Cartagena fins a Indústria o per Rosselló fins a Sant Pau i no paren ni de matinada. "Durant el dia i a l’estiu és insuportable", explica.

Els nous vehicles del servei d'emergències tenen un so molt més agut i molest
Un greuge afegit són els nous vehicles del Servei d’Emergències Mèdiques, que només a Barcelona en són mig centenar, amb un «so molt més agut».

La normativa de sorolls només ha tingut incidència directa en la clausura de bars d’oci, però, segons veïns i pacients, encara no s’ha solucionat la problemàtica de les sirenes.

París, ciutat exemplar

Des de l’Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica, Esther Melcón recorda que les ciutats han de ser sostenibles i respectuoses amb els habitants.

Pel que fa al brogit i les molèsties que generen les sirenes de les ambulàncies aconsella als polítics barcelonins que prenguin exemple de la capital francesa.

Allà, explica, "els vehicles d’emergències tenen preferència semafòrica" de forma que sempre poden passar en verd.

Un altre extrem que han aplicat els francesos per minvar el soroll de les ambulàncies ha estat modificar "el so d’agut a greu, menys molest". A més, controlen que "de veritat es tracti d’una emergència", no com a Barcelona, on "els serveis amb sirena no sempre són urgències reals".


 

Pero si es la misma guardia urbana que incumple la normativa. Casi todos los dia por la noche pasan por Gran Via calzada central despues de plaza las Glories dirección Badalona poniendo la sirena para pasar los dos semaforos y salirse por la salida de Bac de Roda para ir al cuartelillo situado en lateral de Gran Via para terminar el turno.

A favor en contra - 03.10.2006 - 12:02h - Chirri - #1

no solo pasa esto en barcelona,yo vivo e alrededores,en cornella,cada dia las ambulancias pasan con las sirenas a toda mecha,el otro dia contabilice 6 ambulancias en 3 minutos con la sirena a too gas,luego dicen que es para que dejen paso pq llegan tarde y es una urgencia,no me lo creo por una razon,la semana pasada,el miercoles por la noche hubo un accidente en mi calle,un coche se llevo un motorista,bien llame desde casa a la poli y al 061,llegaron 4 coches de policia,una grua y de la ambulancia ni hablamos,tardo 20 minutos,la poli no hacia nada,no llamaba para agilizar la llegada de la ambulancia,pues bien llame al 061 y me dijeron que si,que tenian aviso,pero que ya llegaria,les dije si llegaran cuando al hombre le pase algo y ya no se pueda hacer mas,como siempre,al cabo de 5 minutos llegaron dos ambullancias sin sirenas y en plan tranquilo,somo si no fuera con ellos la historia,yo creo que a veces ponen las sirenas por gusto para que les dejen paso nada mas,se que deben pedir permiso para ponerlas,pero creo que lo hacen por gusto.

A favor en contra - 03.10.2006 - 12:18h - Chusa - #2

Te molan mis mensajes eh censor, los borras todos a los 2 minutos.

A favor en contra - 03.10.2006 - 15:31h - as - #3

Escribe tu comentario

Introduce el número de la imagen (Código de verificación para prevenir envios automáticos). Código seguridad
Normas y protección de datos
  • Esta es la opinión de los internautas, no la de 20minutos.es.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • Por favor, céntrate en el tema.
  • Avísanos de los comentarios fuera de tono.

Ahora en portada de 20minutos.es

Noticias
Portada y noticias · Deportes · Mundial 2006 · Gente · Fotogalerías · Tecnología e Internet
Ciudades
A Coruña · Alicante · Barcelona · Bilbao · Córdoba · Granada · Madrid · Málaga · Murcia · Sevilla · Valencia · Valladolid · Vigo · Zaragoza
Servicios
Anuncios clasificados · Archivo · Boletín · Callejero · Cartelera · Contactos · El tiempo · Encuestas · Mándale flores · Mini20 · Páginas Amarillas · Páginas Blancas · Sindicación · Televisión · Tienda
Blogs
Blogs 20minutos · Premios 20Blogs
Opinión
Columnistas · Cartas de lectores · Viñetas
Corporativo
Trabaja con nosotros · Condiciones de copia y distribución · Quiénes somos · Publicidad · Aviso Legal · Contacto · Titulares RSS · Este periódico se publica bajo licencia Creative Commons · Estadísticas por